Onze visie

“Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.”

Nieuwsberichten

Onze werkingWelkom in De Kade - een plek waar veel kan, maar niets moet!

Het palliatief dagcentrum staat open voor mensen met een oncologische of andere ernstige levensbedreigende aandoening.

Een dag in De Kade is een adempauze voor iedereen die met ziek zijn te maken heeft. De Kade wil een huis zijn waar mensen elkaar ontmoeten en even tot rust kunnen komen. Gasten kunnen er terecht voor lichamelijke, emotionele en spirituele noden. Het team bestaat uit verpleegkundigen, een psycholoog, een ergotherapeut, vrijwilligers en een arts.

 

 

Hoe ziet een dag in De Kade eruit?

 

Tussen 9 uur en half 10 worden de gasten verwelkomd en praten we wat bij met een tas koffie/thee. De gasten kunnen lezen, muziek beluisteren, tv kijken, rusten of deelnemen aan de activiteiten die (op maat) georganiseerd worden.

 

’s Middags drinken we een aperitief en eten we een huisbereide maaltijd.
In de loop van de dag is er ook tijd voor verzorging, bijvoorbeeld voor het nemen van een (bubbel)bad, een massage of een andere zorg.

Om half 5 wordt de dag afgerond.

Het dagcentrum is open op maandag, woensdag en vrijdag van 9-16.30 uur.

 

Voor een aanvraag in De Kade: KLIK HIER